Nastup u Kingstonu
1

Bolt otvorio sezonu pobjedom u skupini na 400 metara

Totalsport
Usain Bolt
Usain Bolt
Najbolji sprinter svijeta, Jamajčanin Usain Bolt, otvorio je novu sezonu nastupom u Kingstonu. Osvojio je prvo mjesto u svojoj skupini na 400 metara, na Camperdown Classicu...

Dvostruki olimpijski pobjednik i svjetski rekorder u disciplinama 100 i 200 metara, te u štafeti 4x100 metara, okušao se po prvi puta u tri godine u utrci na 400 metara, te je osvojio skupinu s rezultatom 46.71. Daleko je to od njegovog ličnog rekorda u toj disciplini 45.28 iz 2007. godine, ali Bolt je svejedno bio zadovoljan.

"Bio sam pomalo nervozan. Najvažnije mi je da sam uspio pobijediti i da se nisam ozlijedio. Za ovaj dio sezone ostvario sam dobro vrijeme koje pokazuje da sam u dobroj formi. Fizički sam se osjećao dobro. Ne onako dobro kao inače, ali dobro. Najvažnije mi je da sam završio utrku. Mogao bih prije ljeta trčati još jednu utrku na 400 metara, možda i dvije, ovisno o trenerovim željama. Drago mi je da sam pokazao da sam spreman i da se mogu uspješno natjecati u ovoj disciplini", izjavio je Bolt.

Drugu skupinu osvojio je Warren Weir, bronzani s Olimpijskih igara u Londonu na 200 metara. Imao je najbolje vrijeme mitinga 46.21, što je i njegov lični rekord. U toj skupini je treće mjesto osvojio Yohan Blake, srebreni u Londonu na 100 i 200 metara. Blake je ostvario vrijeme 46.77.

"Zadovoljan sam s utrkom, uprkos vremenu. Radujem se nastavku sezone", izjavio je 23-godišnji Blake.

Finalna utrka na 400 metara na mitingu nije održana, već se trčalo samo u dvije skupine.