sport
0

Bolt: Neću se takmičiti na 400 metara ili skoku u dalj iduće sezone

Totalsport
Usain Bolt
Usain Bolt
Najbolji svjetski atletičar Usain Bolt nedavno je najavio mogućnost nastupa u disciplini 400 metara ili skok u dalj na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru za četiri godine. No, iduće sezone neće se okušati ni u jednoj od te dvije discipline.

Na Olimpijskim igrama u Pekingu prije četiri godine Bolt je osvojio zlatne medalje na 100 i 200 metara, kao i u štafeti Jamajke 4x100 metara. Sva tri zlata obranio je ove godine i u Londonu. U sve tri discipline je i svjetski rekorder.

Iako je nedavno obznanio kako će možda potražiti neke nove discipline i neke nove izazove, u idućoj sezoni opet ćemo ga gledati u njegovim disciplinama.

"Iduće sezone je Svjetsko prvenstvo. Osvojio sam već mnoge titule u karijeri, ali svjetska smotra je svakako jedan od najvažnijih događaja. Meni je ipak najvažnije trčati što je brže moguće. Znate, sada sam malo stariji i želim vidjeti koliko sam brz na stazi i što mogu učiniti. Eto, to mi je najvažnije u diućeoj sezoni. Naravno, i Svjetsko prvenstvo", poručio je Bolt kojeg je, logično, Međunarodna atletska federacija (IAAF) proglasila za najboljeg atletičara godine.

"Razgovarao sam sa svojim trenerom Glenom Millsom o potencijelnim novim disciplinama, 400 metara ili skok u dalj. Zaključili smo da nećemo s time ići. Ostat ću fokusiran na 100 i 200 metara, nastojati biti što brži i nadati se da će me povrede zaobići", dodao je Bolt.