18. i 19. septembra
0

Bokseri iz devet zemalja na memorijalu "Mustafa Hajrulahović Talijan"

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U organizaciji Bokserskog kluba "Zlatni ljiljani" u Sarajevu će 18. i 19. septembra biti održan 8. međunarodni memorijalni bokserski turnir "Mustafa Hajrulahović Talijan", u znak sjećanja na generala Armije RBiH koji je dao veliki doprinos u odbrani BiH.

Predsjednik Organizacionog odbora Hamid Bahto na pres-konferenciji je istakao da će ljubitelji boksa imati priliku da vide kvalitetne borce iz devet zemalja regiona: Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Kosova, Albanije, Italije i Bosne i Hercegovine.

"Cilj manifestacije jeste čuvanje uspomene na generala Hajrulahovića i sve heroje borbe za opstanak BiH. Iako smo naišli na slab odziv donatora i nadležnih boračkih institucija sa skromnim sredsvima uspjeli smo da organizujemo ovaj memorijal, koji će i ove godine imati visoki rejting", kazao je Bahto.

Po riječima člana OO i dugogodišnjeg sportskog radnika Petka Radovića, na turniru će učestvovati više od 50 boraca, među kojim će biti i svi najbolji bh. bokseri, a konačni spisak rasporeda borbi i parova, kao i svake godine, bit će poznat uoči početka turnira.

Svečano otvaranje bit će obavljeno u subotu u 18.00 sati u dvorani 1- KSC Skenderija, nakon čega će uslijediti kvalifikacione borbe. U nedjelju od 11.00 sati na programu su finalne borbe.

Prije početka Memorijala delegacija Organizacionog odbora i učesnika takmičenja u subotu u 16.30 sati položit će cvijeće na mezar generala Hajrulahovića u haremu Ali-pašine džamije.

Pored izbora za najboljeg boksera turnira Stručni žiri će tradicionalno proglasiti najborbeniji par, najboljeg tehničara, te nagraditi najmlađeg borca. Najavljeno je da će na turniru učestvovati i prošlogodišnji najbolji bokser turnira Tomislav Planinić iz Hrvatske.