Spektakl na Ilidži
0

Bokser Memnun Hadžić u profi ringu

Sarajevo-x.com
Najbolji sportista BiH za 2008. godinu Memnun Hadžić (osvajač bronzane medaljena EP u Liverpoolu) večeras će imati prvi profesionalni boks meč u karijeri. Naime, u sklopu manifestacije "Večer profesionalnog, olimpijskog i kick boksa - Fikret Hadžić Piklić", koja će se održati u KSC Ilidža, Hadžić će se boriti protiv Slaviše Beriše. Predstavnik Srbije spada u grupu najboljih boraca u regionu, pa će bh. takmičar imati izuzetno težak zadatak.

"Spreman sam, naporno sam radio u posljednja tri mjeseca. Obavio sam i visinske pripreme i sa mnogo samopouzdanja i optimizma očekujem meč. O suparniku vam mogu reći sve najbolje. Svjestan sam da neće biti nimalo lako, ali isto tako vjerujem da ću večeras slaviti. Manifestacija nosi ime po mom amidži i imam veliki motiv da ring napustim uzdignutih ruku. Nadam se da će tako i biti", kaže Hadžić za Sarajevo-x.com.

Planirano je da ukupno bude osam borbi, a okršaj Hadžić - Beriša posljednji je na programu. Spektakl počinje u 20 sati uz direktan prenos na Hayat TV.