sport
0

Boks: Meč Klitschko - Williams u Las Vegasu

NINA
Apsolutni prvak svijeta u verziji Svjetskog bokserskog vijeća (WBC) Ukrajinac Vitali Klitschko branit će titulu protiv Britanca Dannyja Williamsa u Las Vegasu, a ne u New Yorku kako je početkom mjeseca izjavio Williamsov promoter Frank Warren.

Meč Klitschko - Williams još ranije je zakazan za 11. decembar, a u saopštenju promotera predstojeće borbe za titulu dodaje se da će ona biti održana u Mandalay Bay Casinu u Las Vegasu.

Bivši britanski i evropski prvak dobio je priliku osvojiti pojas prvaka prije nego što se to očekivalo. Šansu je, bez sumnje, dobio i zahvaljujući činjenici da je u julu nokautirao nekadašnjeg vladara ringa Amerikanca Mikea Tysona u četvrtoj rundi.

"Vitali je napravio veliku pogrešku kada je pristao boriti se protiv mene. Nokautirao sam Tysona, što znači da sam spreman za najveće poduhvate. Uostalom, vrijeme je da se titula apsolutnog prvaka svijeta u boksu vrati u Englesku", rekao je Williams u očekivanju meča s Klichkom.

Ukrajinski as pojas prvaka osvojio je u aprilu ove godine kada je savladao Južnoafrikanca Corria Sandersa. Prethodno, titule se odrekao Britanac Lennox Lewis koji je već pobijedio Klitschka, ali u meču koji je prekinut zbog ozljede ukrajinskog boksera, iako je u trenutku prekida bodovna prednost bila na strani Klitschka.

"Već sam dokazao da sam najbolji borac na svijetu u teškoj kategoriji. Williams je jednom šokirao svijet kada je nokautirao Tysona, ali drugi put neće to učiniti", kategoričan je bio vladajući prvak.