sport
0

Boks: Kličko odbranio naslov

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ukrajinski bokser Vladimir Kličko odbranio je naslov prvaka svijeta u teškoj kategoriji po IBF verziji, svladavši u njemačkom Koelnu izazivača Lamona Brewstera tehničkim nokautom u šestoj rundi.

Tridesetjednogodišnji Ukrajinac nije imao nikakvih problema protiv 34-godišnjeg Amerikanca. Kličko je bio bolji u svim rundama, a ključne za prednost ostvario je u šestoj rundi serijom preciznih udaraca. Suci su se odlučili na prekid borbe nakon što su Brewsterovi treneri zaključili da je on primio previše teških udaraca.

Tom pobjedom pred 19.500 gledalaca Kličko se osvetio Brewsteru za poraz iz 2004. godine. Njegov odnos pobjeda i poraza sada iznosi impozantnih 49-3, a titulu obranio po četvrti put.

"Godinama sam sanjao o ovoj borbi. Ona je za mene bila nevjerojatno važna. Danas sam osjećao takvo samopouzdanje da jednostavno nisam mogao izgubiti", rekao je Kličko nakon borbe.

Njegov protivnik sportski je podnio poraz i priznao da je Kličko bio dominantan:

"Trener mi je nakon pete runde rekao da primam previše udaraca i da razmišlja o tome da prekine borbu. Dao sam sve od sebe, no Vladimir je bio jako raspoložen i moj trener je to morao zaustaviti", kazao je Brewster.

Vladimir Kličko naslov po IBF verziji drži od aprila 2006. i najduže je vladajući vlasnik pojasa svjetskog prvaka.