sport
0

Blaž Slišković očekuje tešku utakmicu protiv SCG-a

NINA
Pred nogometnom reprezentacijom BiH je još jedan težak ispit, druga utakmica kvalifikacija za SP 2006. u Njemačkoj, a protivnik je reprezentacija SCG-a.

Na popisu 19 igrača koje je Slišković pozvao za susret sa SCG-om nema Zlatana Bajramovića, koji se nije uspio oporaviti, ali vraćaju se Vedin Musić i Muhamed Konjić, a u dresu reprezentacije debitirat će bivši igrač Širokog Brijega, a danas član Kubana iz Krasnodara Ricardo Santos Lago Bajano.

“Bajano je jedini novi nogometaš. Konjić je zbog ozljede propustio susrete s Francuskom i Španijom, ali se oporavio i bit će spreman za predstojeću utakmicu. Bajana sam pozvao iz razloga što kvalitetno igra za svoj klub u Rusiji i u nekoliko posljednjih susreta upisao se u listu strijelaca. S druge strane, zbog problema s ozljedom Vedina Musića potreban nam je nogometaš koji igra na lijevoj strani, poluvezni, a Bajano je upravo takav tip. Nastupima prošle sezone u Širokom Brijegu pokazao je individualne kvalitete i s njima je dokazao da može koristiti reprezentaciji. Musića sam uvrstio na popis iako je ozljeđen i male su šanse da zaigra protiv SCG-a. Naši liječnici će ga terapijama pokušati osposobiti do utakmice, iako je za to potrebno pravo čudo. Također, Hasagić je zbog bolova u preponama propustio meč proteklog kola u Turskoj, ali se nadam da će biti zaliječen i spreman do vrlo bitnog susreta. Grujić, Misimović i Bajić nisu standardni u svojim timova, no i pored toga njih trojica su u dosadašnjim nastupima u dresu s državnim grbom pružali dobre igre i zaslužili su pozive”, komentarisao je selektor svoj odabir igrača.

Španija je bila veliki favorit. BiH je uspjela osvojiti bod, a Slišković zna da je i SCG jak i neugodan tim.

“Dobro poznajemo protivnika, baš onoliko koliko i oni nas. Isto tako, neke vrlo bitne informacije dobio sam i od Brane Oblaka, izbornika Slovenije s kojom je SCG nedavno igrao prijateljsku utakmicu. Bez obzira što i u njihovom savezu ima potresa, očekujem da će oni u predstojećoj utakmici igrati na rezultat. Na nama je da pružimo maksimum, odnosno da zalaganje na terenu bude i veće od onoga protiv Španjolske, a s takvim pristupom igri ni rezultat neće izostati. Uvjeren sam da će sve ovisiti o nama”, zaključio je Slišković.