sport
0

Blaž Slišković objavio popis igrača za utakmicu sa Estonijom

NINA
Selektor nogometne reprezentacije BiH Blaž Slišković danas je u Sarajevu objavio popis igrača za prijateljski ogled s Estonijom koji se 17. augusta igra u Talinu, javlja dopisnik NINA-e.

Uz provjerene reprezentativce selektor je na popis uvrstio i nekoliko novih imena – u dresu Bosne i Hercegovine debitirat će Sergej Jakirović (Zagreb) i Zajko Zeba (Maribor), a ponovno će se u društvo naših najboljih nogometaša naći i Albin Pelak i Almir Gredić. Od dosadašnjih standardnih igrača Slišković nije pozvao Hasana Salihamidžića, Nedima Halilovića, Ivicu Grlića, Mirsada Bešliju, Branimira Bajića, ali i još nekoliko igrača.

"Na popisu nema ni Tolje koji nema kluba i sam je kazao kako ne bi bilo pametno da ga se uvrsti na popis. Baljić nije ni počeo pripreme, pa bi zaista bilo neozbiljno pozvati ga. Također nema ni Konjića koji mora na operaciju jagodične kosti, dok su Halilović, Bešlija, Bajić i Grlić (zbog kartona nemaju pravo nastupa u Zenici protiv Belgije) već provjereni igrači i nema ih potrebe dodatno isprobavati", izjavio je Slišković na današnjoj konferenciji za novinare.

Utakmicu protiv Estonaca selektor vidi kao jako važnu provjeru pred nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo za koje izgledi, kako je rekao, još nisu izgubljeni.

"Izgledi za plasman na SP još postoje, pa mi je ovaj susret s Estonijom jako važan, prije svega kao pripremni, a ne kao prijateljski. Prvi susret nastavka kvalifikacija bit će onaj s Belgijancima 3. septembra, kada će nam pobjeda biti prijeko potrebna", izjavio je Slišković.

Popis pozvanih igrača - GOLMANI: Kenan Hasagić i Goran Brašnić. IGRAČI: Emir Spahić, Sergej Jakirović, Ninoslav Milenković, Vladan Grujić, Saša Papac, Mladen Bartolović, Vedin Musić, Velimir Vidić, Elvir Bolić, Zlatan Bajramović, Sergej Barbarez, Zvjezdan Misimović, Albin Pelak, Almir Gredić, Džemal Berberović i Zajko Zeba.