sport
0

Blanka Vlašić: Ovaj rezultat puno mi znači

FENA
Nakon trijumfa u njemačkom Arnstadtu najbolja hrvatska atletičarka Blanka Vlašić nema previše vremena za odmor. Već petog veljače očekuje je nastup u Banskoj Bystrici gdje je 2006. godine preskočila 205 centimetara.

Biti će to njezin treći dvoranski nastup ove sezone, na prva dva je uvjerljivo slavila, prvo u Gotheborgu, a potom u njemačkom Arnstadtu. U Njemačkoj je slavila s najboljim ovogodišnjim rezultatom u svijetu, 203 centimetara.

"Stigao me umor i pospanost. Prve probne skokove napravila sam nešto iza podne, a zadnje skokove oko 16.30 sati. Puna četiri i pol sata sam bila u dvorani. Najteže je bilo prebroditi vrijeme između 14 i 16 sati kada obično spavam. Dočepati se 16 sati, vremenu buđenja, a ostati u konkurenciji značilo je bitno poboljšati izglede za pobjedu," kazala je Blanka nakon pobjede.

Blanka je u Arnstadtu podigla letvicu i na 206 centimetara, što bi bio novi hrvatski, a time i Blankin dvoranski rekord. No nije uspjela. Međutim, pobjednički ples niti ovoga puta nije izostao iskazavši koliko joj je do ove pobjede stalo.

"Odlučila je koncentracija. Prvi put sam pobijedila u Arnstadtu i zato mi ovaj rezultat puno znači," zaključila je Blanka Vlašić.