Bernhard Russi
0

"Bjelašnica ima izvrsne uvjete za svjetske utrke u tehničkim disciplinama"

FENA
Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa zamjenikom Nenadom Markovićem primio je danas Bernharda Russija, člana Međunarodnog olimpijskog komiteta i bivšeg šampiona u alpskom skijanju.

Russi izrazio je zadovoljstvo što je ponovo u Sarajevu nakon 25 godina i sarajevske Olimpijade, za vrijeme koje je bio inspektor skijaških staza.

"Danas sam s predstavnicima ZOI '84 i Skijaškog saveza BiH obišao Bjelašnicu. Ova planina ima izvrsne uvjete za organizaciju skijaških utrka u tehničkim disciplinama i eventualno FIS utrke u spustu i ženskom spustu. Također se nadam da će Skijaški savez BiH nastaviti da radi na proširivanju baze mladih skijaša", kazao je Russi i dodao da je velika privilegija za građane Sarajeva da imaju skijaške centre u samoj blizini grada.

Prijemu su prisustvovali i predsjednik Skijaškog saveza BiH Ramiz Mehmedagić i direktor ZOI '84 OSC Nedžad Ajnadžić, koji je najavio ponovno održavanje manifestacije "Skijaške legende" u februaru iduće godine.

Gradonačelnik Behmen izjavio je da Grad Sarajevo stoji iza takvih sportskih manifestacija, te dodao da treba uložiti dosta napora kako bi se Sarajevu vratio imidž koji je imao u vrijeme i poslije Olimpijade.

Na današnjem prijemu Grad Sarajevo je podržao i kandidaturu Skijaškog saveza BiH za dobivanje organizacije Evropskog kupa u snowboardu 2010., Balkanskog kupa u biatlonu 2010. i Balkanskog kupa u skijaškom trčanju, alpskom skijanju i snowboardu 2011.