{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bjelašnica domaćin SP-a u paraglajdingu 2013. godine

S
28.2.2011. u 16:00
0
21
Bjelašnica domaćin SP-a u paraglajdingu 2013. godine
0
Bjelašnica domaćin SP-a u paraglajdingu 2013. godine
Nakon odlične prezentacije u švicarskom gradu Lausanni, Međunarodna aeronautička federacija (FAI) je odlučila da će Bjelašnica i Babin dol biti domaćin svjetskog prvenstva u paraglajdingu 2013. godine.
Članovi kluba Extreme Sport, Vladimir Čuvak, Jasmina Sazovski i predsjednik Mirvad Zenuni su u Lausanni zvaničnicima FAI-ja prezentovali naše kapacitete, te je BiH zahvaljujući njima dobila organizaciju ovog velikog i značajnog takmičenja.

"Zahvaljujući dobroj prezentaciji i odličnim terenima, ispunili smo sve uvjete i dobili organizaciju Svjetskog prvenstva u paraglajdingu 2013. godine. To je veoma važna stvar za našu zemlju", rekao je Zenuni za Sarajevo-x.com.

Svjetsko prvenstvo u paraglajdingu će se održati 2013. godine, ali je naša zemlja dužna 2012. godine organizovati probno takmičenje na kojem će biti prisutni supervizori FAI-ja.

Svjetsko prvenstvo će trajati sedam dana. Prije toga će biti upriličeno državno prvenstvo Sarajevo Open Air 2011. godine u Cazinu, Kreševu, Doboju i na Bjelašnici, te će se ono iskoristiti za stvaranje ekipe koja će nastupiti na sljedećem svjetskom prvenstvu, u julu 2011. godine u Češkoj Republici.

Svjetska prvenstva u paraglajdingu se organizuju svake dvije godine u različitim zemljama. Na Bjelašnici će u augustu 2013. godine nastupiti između 50 i 60 zemalja i oko 150 takmičara.

Prvo letjelište koje je registrovano u BiH je ono na Bjelašnici. Dozvolu za njegovo korištenje je izdala Direkcija za civilno zrakoplovstvo BiH. U našoj zemlji se održavaju mnoga takmičenja u paraglajdingu u kojima učestvuju svi piloti iz BiH koji imaju dozvolu, kao i takmičari iz drugih zemalja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni izborom selektora nogometne reprezentacije BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: