Univerzitetske zvijezde
99

Bivše američke odbojkašice i njihove kćerke poginule u stravičnoj nesreći

Klix.ba
Foto: Screenshot (Stravična saobraćajna nesreća)
Foto: Screenshot (Stravična saobraćajna nesreća)
Bivše zvijezde američke univerzitetske odbojke Lesley Drury Prather i Carrie Urton McCaw nastradale su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći sa svojim dvanaestogodišnjim kćerkama Rhyan Prather i Kacey McCaw.

Putovale su na odbojkaški turnir u Kansas City, a nesreća se dogodila na autoputu 60-ak kilometara od St. Louisa u petak, objavio je Univerzitet Louisville za koji je igrala Prather. McCaw je nastupala za Univerzitet Syracuse.

Do nesreće je došlo nakon što je vozač Forda izgubio kontrolu nad vozilom, prešao na suprotnu stranu puta i udario vozilo u kojem su bile bivše odbojkašice i njihove kćerke. Prather i jedna djevojčica preminule su na mjestu događaja, dok su McCaw i druga djevojčica preminule u bolnici.
Prather je igrala za Louisville od 1998. do 2001. godine, a vodila je ekipu do tri konferencijske titule i četiri nastupa na NCAA turniru. McCaw je igrala za Syracuse od 1994. do 1997. godine, a bila je kapiten ekipe u posljednjoj godini. Odbojkašica je s najviše nastupa u jednoj sezoni za Syracuse i druga po broju nastupa u historiji za ovaj univerzitet.

Iza Prather je ostao suprug Justin i još troje djece, dok je iza McCaw ostao suprug David i još troje djece.