Tragedija u Americi
1

Bivša bejzbol zvijezda počinila samoubistvo nakon bijega zbog ubistva djevojke

N. K.
Charles Haeger (Foto: Twitter)
Charles Haeger (Foto: Twitter)
Nekadašnji profesionalni igrač bejzbola Charles Haeger (37), za kojeg se sumnja da je pucao i ubio svoju bivšu djevojku, pronađen je sinoć na stazi Grand Canyona mrtav s prostrelnim ranama koje je sam sebi nanio.

Iz policije tvrde da je Haeger ubio 34-godišnju Danielle Breed u petak navečer prije bijega. Njegov napušteni sivi Chrysler Voyager iz 2020. godine pronađen je u blizini Flagstaffa.

Zvaničnici su rekli da je Haeger pronađen mrtav od prostrelne rane koju je sam sebi nanio na stazi Rim na južnom dijelu Grand Canyona oko 16 sati, navodi policija.

Haeger je bio bivši bacač koji igrao za Chicago White Soxe, San Diego Padrese i Los Angeles Dodgerse od 2006. do 2010. godine. Svoju profesionalnu karijeru završio je 2010. godine.

Breed je posjedovao i The Tipsy Coyote bar i restoran u Scottsdaleu.

Policija Scottsdalea odgovorila je na poziv o zvuku pucnjave u petak i stigla u rezidenciju u blizini North Hayden Roada i East McCormick Parkwaya oko 18:50 sati.

Daniellen cimer navodno se vratio kući i čuo je pucnjeve iz njene sobe, rekli su iz policije. Nekoliko trenutaka kasnije, vidio je Haegera kako izlazi iz sobe držeći pištolj. Haeger je tada, prema policiji, uperio pištolj u cimera, ali on se uspio skloniti i pozvati pomoć.

Specijalni tim policije Scottdalea bio je na terenu te su barikade korištene u pokušaju da se spriječi bijeg osumnjičenika, ali je Haeger ipak uspio pobjeći.

Istraga je u toku, navode iz policije.