Jelena Isinbajeva
0

Biti druga mi je nepoznat osjećaj

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ruska skakačica s motkom Jelena Isinbajeva, aktualna olimpijska i svjetska prvakinja, te svjetska rekorderka, potpuno je zakazala na londonskom Aviva Grand Prix mitingu i pretrpjela prvi poraz nakon 18 uzastopnih pobjeda.

Isinbajeva je u šest skokova imala samo jedan uspješni. Iz trećeg pokušaja je svladala letvicu na visini od 4.68 metara što je za nju i više nego skromna visina. Ruskinja je osvojila tek drugo mjesto, a pobijedila je Poljakinja Anna Rogowska koja je također preskočila 4.68, ali iz drugog pokušaja. Obje su ostale kratkih rukava na 4.78.

Crystal Palace bio je za Isinbajevu u prošlosti sretan stadion, na njemu je 22. jula 2005. godine postala prva skakačica u historiji koja je preskočila 5 metara. Međutim, ovoga puta se sjajna Ruskinja nije usrećila u Londonu.

  • Neobično mi je izgubiti na mitingu, osjećaj osvajanja drugog mjesta mi je nepoznat – ''skromno'' je izjavila Isinbajeva, te nastavila.

  • Imala sam problema s nekim ozljedama što niti najmanje nije pomoglo u treninzima. Ne preostaje mi ništa drugo nego se vratiti punim treninzima i pripremiti za Svjetsko prvenstvo u Berlinu na kojem ću, nadam se, biti u najboljoj formi.