sport
0

BiH sa osam kadeta tekvandoa na EP u Budimpešti

FENA
Na predstojećem 2. kadetskom prvenstvu Evrope u tekvandou, koje će od 5. do 8. jula održati u Budimpešti, Bosnu i Hercegovinu će predstavljati osam takmičara, šest kadeta i dvije kadetkinje.

Kod kadeta će nastupiti: Kristijan Bošnjak (Fojnica), Belmin Memija (Novi Grad, Sarajevo), Haris Mušija (Nur, Kakanj), Eldin Horman (Zlatni Ljiljani, Sarajevo), Anel Dračić (Zenica), Ivica Semren (Magone, Livno), a kod kadetkinja Nejla Kaljanac (Novi Grad, Sarajevo) i Emina Jašarević (Nur, Kakanj). U vodstvu puta biće treneri Belmir Berberović i Emir Skopljak.

Prema riječima generalnog sekretara Tekvando saveza BiH Belmira Berberovića odlazak na EP bio je upitan do posljednjeg momenta zbog teške finansijskle situacije, zbog čega su takmičari i njihovi klubovi sufinansirati odlazak u Mađarsku.

„I pored svih teškoća nadamo se najboljem rezultatu. Ove godine imamo veoma kvalitetne takmičare u reprezentaciji sa dosta iskustva na internacionalnim takmičenjima i turnirima "A" klase. S toga se s pravom nadamo medaljama i to onim najsjajnijim“, izjavio je trener kadetske reprezentacije BiH Emir Skopljak.