sport
0

BiH poražena od Makedonije

Klix.ba
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je u prijateljskoj utakmici u Skoplju poražena od selekcije Makedonije rezultatom 1:0.

Jedini gol na utakmici postigao je Pandev u 22. minuti. Nogometaši BiH u prvom meču u ovoj godini nisu prikazali očekivanu igru. U prvih 30 minuta u potpunosti su prepustili inicijativu domaćim nogometašima, koji su stvorili nekoliko povoljnih prilika, a u 22. minuti došli u vodstvo od 1:0 golom Pandeva. Nekoliko minuta kasnije domaći su mogli povesti sa 2:0 ali je Šaćiri iz slobodnog udarca pogodio prečku.

Tek u finišu prvog poluvremena bh. reprezentativci su uspjeli konsolidirati igru i stvoriti par prilika, od kojih je najbolja bila u posljednjoj minuti, kada je udarac Bolića sa pet metara odbranio golman Makedonije Nikolovski. U drugom poluvremenu reprezentacija BiH je preuzela sredinu terena i potpuno ofanzivno krenula ka golu Makedonije. Ipak, nije bilo pravih prilika za izjednačenje, pa su Makedonci zasluženo došli do pobjede.

Za reprezentaciju BiH su nastupili: Tolja (od 80. Brašnić), Kerkez, Papac, Milenković, Bajramović, Konjić (od 74. Damjanović), Bolić (od 62. Misimović), Hrgović (od 65. Blatnjak), Barbarez (od 68. Biščević), Salihamidžić (od 46. Berberović), Bešlija (od 71. Halilović).

Naredni ispit reprezentacija BiH će imati 31. marta, kada se sastaje sa ekipom Luksemburga.