Završio u bolnici
15

Biciklista osvojio etapu na Giru pa odustao od čuvene utrke zbog bizarne povrede

N. K.
Biniam Girmay (Foto: EPA-EFE)
Biniam Girmay (Foto: EPA-EFE)
Mladi Eritrejac Biniam Girmay (22) morao se povući s čuvene biciklističke utrke Giro d'Italia zbog bizarne povrede i to odmah nakon što je osvojio etapu.

Naime, otvarajući šampanjac kojim je trebalo zaliti etapni trijumf, Girmay je pluteni čep ispalio sebi u oko pa je ubrzo završio u bolnici.

Ljekari su potom utvrdili da ne postoji opasnost da biciklista izgubi vid, ali je Eritrejac u dogovoru sa svojim timom ipak odlučio da se povuče s takmičenja.

Biniam će tako imati više vremena za oporavak te je na svojim profilima na društvenim mrežama poručio kako se raduje novim utrkama i brzom povratku na bicikl.

Inače, Girmay je prvi Afrikanac koji je pobijedio etapu na utrci oko Italije, a već sada je pomjerio granice ovog sporta na svom kontinentu.

Eritrejac je svjetski prvak do 23 godine te je tokom cijele sezone impresivno vozio na nekim od najpoznatijih svjetskih utrka.

Tim za koji nastupa će se sada okrenuti iskusnom Domenicu Pozzovivu (39) koji je neočekivano plasiran među 10 najboljih biciklista.