sport
0

Bh. stonoteniserke protiv Portorika za plasman u drugu diviziju

FENA
Petog dana Svjetskog ekipnog prvenstva u Dortmundu (Njemačka) ženska stonoteniska reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se na korak do plasmana u drugu svjetsku diviziju.

Bh. stonoteniserke u osmini finala savladale su selekciju Perua nakon što su Južnoamerikanke vodile s 2:0. Emina Hadžiahmetović i Dragana Kerkez izgubile su prva dva meča, dok je Ajla Kovač uspjela slaviti u trećem meču, što je vratilo bh. tim u igru. U preostala dva meča slavile su Hadžiahmetović i Kerkez za konačnu pobjedu Bosne i Hercegovine s 3:2.

Reprezentativke BiH u četvrtfinalu su savladale selekciju Kanade s 3:1. Bosne i Hercegovina povela je u pobjedama s 2:0 dobrim nastupima Emine Hadžiahmetović i Dragane Kerkez, saopćeno je iz Stonoteniskog saveza BiH.

Kanađanke su uspjele smanjiti na 2:1, ali pobjedu i plasman BiH u polufinale treće svjetske divizije donijela je Emina Hadžiahmetović.

U polufinalu SP-a BiH će večeras igrati meč protiv reprezentacije Portorika. Pobjeda bi reprezentaciji BiH donijela finale treće divizije i plasman u drugu svjetsku diviziju.

Muška reprezentacija BiH danas će u Dortmundu razigravati protiv Izraela za plasman od 37. do 44. mjesta.