Novi izazov
15

Bh. reprezentativni golman Nikola Vasilj potpisao za njemački St. Pauli

H. H.
Vasilj je u Njemačkoj nastupao i za Nürnberg (Foto: FC St. Pauli)
Vasilj je u Njemačkoj nastupao i za Nürnberg (Foto: FC St. Pauli)
Dvadesetpetogodišnji bosanskohercegovački reprezentativni golman Nikola Vasilj potpisao je za njemačkog drugoligaša St. Pauli, a u klub je stigao kao slobodan igrač nakon isteka ugovora sa ukrajinskom Zoryjom Lugansk.

Ovu vijest potvrdio je St. Pauli na svojoj zvaničnoj stranici, a za Vasilja to neće biti prvo iskustvo igranja u Njemačkoj jer je nastupao za FC Nürnberg od jula 2017. do jula 2019., gdje je za drugi tim skupio 42 nastupa.

"Već sam dio karijere proveo u Njemačkoj i uvijek sam želio ponovno vratiti. Sretan sam zbog dolaska u St. Pauli, jer sam čuo samo dobre stvari o klubu i njegovim navijačima. Želim igrati što češće i dat ću sve za uspjeh", kazao je Vasilj nakon potpisa ugovora, čiji detalji još nisu poznati.

U martu je debitovao i u reprezentaciji Bosne i Hercegovine na meču protiv Kostarike, a našao se i na spisku selektora Ivayla Peteva i za predstojeće prijateljske susrete protiv Crne Gore i Danske.

Karijeru je počeo u omladinskim kategorijama Međugorja, nakon čega je prešao u Zrinjski, odakle je bio posuđivan Igmanu iz Konjica i Branitelju. Nakon avanture u Nürnbergu član Zoryje bio je od 2019. godine.