sport
1

Bh. ragbijaši gostuju u Norveškoj, pobjeda osigurava prvo mjesto u grupi

FENA
Seniorska ragbi reprezentacija Bosne i Hercegovine u okviru Evropskog prvenstva "grupa 2D" ove subote gostuje u Stavangeru gdje se sastaje sa selekcijom Norveške.

Pred ovaj važan meč ragbijaša BiH, treneri Ermin Mušinović i Kenan Uzunović pozvali su i nekoliko igrača koji nastupaju u stranim klubovima, jer u slučaju pobjede Bosna i Hercegovina će osigurati prvo mjesto u ovoj grupi kolo prije kraja.

U sastavu reprezentacije Bosne i Hercegovine su: Edib Alić, Muhamed Mrkaljević, Jasmin Kubat, Darijo Petrušić, Ammar Suljić, Alem Haračić, Armin Kavazović, Mahir Bišić, Semir Topčić, Adnan Hamzić, Haris Begić, Fadil Spahić, Armin Zadić, Damir Jovanović, Sabahudin Subašić, Haris Oruč, Selmir Glavaš, Mirsad Fetić, Nusret Pašanbegović, Semir Ajanović, Edin Pojskić, Sejad Kadić i Semir Doglod.

Na prvenstvenoj tabeli u vođstvu je Bosne i Hercegovina sa 27 bodova, druga je Norveška sa 14 bodova, treća Bugarska s 12 bodova, četvrta Finska sa deset i peta Turska sa sedam bodova.

Utakmica Norvečka - Bosna i Hercegovina igra se u subotu na stadionu Međunarodne škole u Stavangeru od 15 sati, a glavi sudija je Michael Kristenssen iz Danske.