sport
0

Bh. prvenstvo u padobranstvu uz okus Doncafea

Sarajevo-x.com
Doncafe International d.o.o. se ove godine odlučio podržati 3. Otvoreno padobransko prvenstvo BiH koje se održalo proteklog vikenda u Banjoj Luci i svim prisutnima obezbijediti kratki predah uz poznati okus Doncafe proizvoda. Ovaj put svi učesnici i posjetitelji prvenstva mogli su uživati u originalnom načinu promocije i degustacije kafe koja je služena iz promotivnog kombija Doncafea.

Uživajući u proizvodima ove kompanije te odličnim izvedbama padobranskog prvenstva, publika prisutna na sportskom aerodromu Zalužani je sa oduševljenjem pratila skokove takmičara i u odličnoj atmosferi dočekala ove hrabre momke iz cijele Bosne i Hercegovine.

Padobranski klub "Banja Luka“ u saradnji sa Vazduhoplovnim savezom u Bosni i Hercegovini organizovao je 3. Otvoreno padobransko prvenstvo BiH u disciplini skok na cilj. Svi takmičari izvodili su po 8 skokova grupno sa 1000 metara iz helikoptera Mi-8, ali su imali i priliku za pojedinačni plasman. Ovogodišnje prvenstvo osvojila je ekipa Aeroklub Podgrmeč Prijedor sa 151 ukupnim brojem negativnih bodova, drugo mjesto zauzeo je Padobranski klub Banja Luka sa 219 negativnih bodova i treće mjesto Aeroklub Sarajevo sa 405 negativnih bodova.

Prepoznajući značaj BiH padobranskog prvenstva i slijedeći svoju strast prema umjetnosti i užitku, kompanija Doncafe ovom akcijom nastavlja pružati podršku mladim talentima u BiH, pomno se posvećujući stvaranju istinskog zadovoljstva za svoje potrošače kroz prepoznatljiv spoj kafe i umjetničkog stvaralaštva. Novi način degustacije Doncafe proizvoda biće ponuđen i ostalim građanima BiH, i to 13.11. ispred tržnice u Banja Luci, 16.11. ispred Tropic Centra Banja Luka i 18.11. ispred tržnog centra Mercur u Mostaru.