sport
108

Bh. paraolimpijci imaju želju da posjete Disneyland, omogućimo im to

Klix.ba
Domaćin takmičenja Specijalna Olimpijada ove godine je Los Angeles, a Bosnu i Hercegovinu na ovoj sportskoj manifestaciji predstavlja 20 sportista i sportistkinja koje se takmiče u akvatici, atletici, fudbalu i stonom tenisu.

Dvadeset sportaša i sportašica, zajedno sa devet njegovatelja, uključujući trenere i ljekara, nalazi se trenutno u Los Angelesu, a velika im je želja da posjete Disneyland.

"Međutim, nemaju mogućnosti sebi to priuštiti pa bi bilo lijepo ukoliko bismo mi ovako nabrzinu mogli sakupiti novac i omogućiti im da odu", napisala je jedna od aktivistica Dženeta Mulalić na svom Facebook profilu.

Za karte, ručak i suvenire, potrebno je, navodi Mulalić, 3.741 dolar.

"Znam da je mnogo novca, ali mislim da bismo mi to mogli samo ako nabrzinu proširimo vijest. Oni bi mogli ići u subotu, jer im je to jedini slobodan dan. Javite mi se, molim vas, što prije ukoliko ste u mogućnosti da pomognete. Telefon je: Slađa 714-925-5728 (poruka je najbolja). Ja mogu doći po novac ili mi možete poslati ček", dodala je.

Podsjećamo, na Ljetnim olimpijskim igrama u Los Angelesu, bh. takmičarka Irmela Peranović nastupila je u disciplini 50 m slobodno, gdje je osvojila drugo mjesto i srebrenu medalju.

Nakon Adnana Pribišića, koji je osvojio zlatnu medalju u disciplini 25 m prsno, ovo je druga osvojena medalja na Ljetnim olimpijskim igrama za BiH.