{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bh. odbojkaši na 13. paraolimpijskim igrama

F
25.8.2008. u 14:31
0
0
Bh. odbojkaši na 13. paraolimpijskim igrama
0
Bh. odbojkaši na 13. paraolimpijskim igrama
Druga najveća sportska manifestacija ove godine u svijetu - 13. paraolimpijske igre svečano će biti otvorene 6. septembra na Nacionalnom olimpijskom stadionu "Ptičje gnijezdo" u Pekingu.
Na igrama, koje će trajati do 17. septembra, učestvovat će 150 zemalja s više od 4.000 sportista, koji će se boriti za odličja u 20 sportova.

Bosanskohercegovački tim, koji na Paraolimpijskim igrama učestvuje četvrti put, broji 15 takmičara u sjedećoj odbojci, atletici i streljaštvu.

Najviše se očekuje od reprezentacije u sjedećoj odbojci, koja brani zlato osvojeno prije četiri godine u Atini, dok je na Igrama u Sydneyu 2000. bila druga.

Izabranici selektora Mirze Hrustemovića se nalaze na završnoj fazi priprema, koje su počele krajem jula, u svojoj stalnoj bazi - hotelu Reumal u Fojnici.

Kapiten naše najtrofejnije ekipe Sabahudin Delalić ističe da reprezentaciju očekuje težak zadatak, ali da će on i njegovi suigrači i ovog puta pružiti svoj maksimum u ostvarivanju cilja, a koji je - nastup u finalu. Glavne konkurente u borbi za odličja Delalić vidi u selekcijama Irana, zatim Rusije i domaćina Kine.

Reprezentacija BiH na paraolimpijskom turniru će igrati u A-grupi s ekipama Rusije, Kine i Iraka, dok su u B-grupi Iran, Egipat, Brazil i Japan.

Prvi na borilište izaći će odbojkaši, koji se 7. septembra sastaju s Kinom, dan kasnije igraju s Irakom, dok će s Rusijom igrati 10. septembra.

Atletičarka Dženita Klico će nastupiti 8. septembra, strijelac Izudin Husanović 11., a Dževad Pandžić (atletika) 15. septembra.

Delegacija BiH u Peking će otputovati 3. septembra, a podizanje zastave BiH u olimpijskom selu planirano je dva dana kasnije. Na ceremoniji otvaranja zastavu BiH nosit će Sabahudin Delalić.

Povratak bh. tima u Sarajevo planiran je 18. septembra.

Bh. paraolimpijski tim u Pekingu:

sjedeća odbojka: Sabahudin Delalić, Esad Durmišević, Ismet Godinjak, Safet Alibašić, Dževad Hamzić, Ermin Jusufović, Hidajet Jusufović, Zikret Mahmić, Adnan Manko, Asim Medić, Ejub Mehmedović i Mirzet Duran;

atletika: Dženita Klico i Dževad Pandžić;
streljaštvo: Izudin Husanović;

treneri: Mirza Hrustemović, Nevzet Alić i Abid Čišija (sjedeća odboja), Nihad Bukvić (atletika) i Ilijaz Crnica (asistent-trener streljaštvo);

predstavnici Paraolimpijskog komiteta BiH: Mustafa Demir, Hrvoje Rebić, Harun Drljević, ljekar Damir Jaganjac;

tehničko osoblje: Davorin Brdanović i Almedin Osmanović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: