|

Bh. nogometaši u humanitarnoj akciji

Bh. nogometaši u humanitarnoj akciji
0
S
Sarajevo-x.com
31.10.2007. u 11:08
0
komentara
0

dijeljenja
Bh. nogometaši u humanitarnoj akciji
Pozitivna Igra (Positive Play), nevladina organizacija registrovana u Bosni i Hercegovini je u saradnji sa Ministarstvom kulture i sporta FbiH odabrala pet nogometaša reprezentacije naše zemlje da učestvuju u poster kampanji ''Pozitivan sportista''.
Direktni korisnici ove kampanje su omladinski pogoni bh. sportskih klubova. Osnovna ideja poster kampanje je prenijeti djeci pozitivne inicijative koje će usvojiti kao način ponašanja u svom odrastanju. Isto tako poster kampanja "Pozitivan sportista" služi za podizanje svjesti od opasnosti od mina i oružja kod djece kao direktnih korisnika ovog projekta, kao i kod višestruko većeg broja osoba (porodice i prijatelji) koji će biti u prilici da vide ove postere.

Vrhunski nogometaši reprezentacije BiH, Zvjezdan Misimović, Adnan Gušo, Mirko Hrgović, Vedin Musić i Edin Džeko su pristali da učestvuju u ovoj humanitarnoj akciji baš zbog najmlađih ljubitelja ovog sporta. Svaki od nogometaša na posteru je u službi promocije pozitivnih ideja i sigurnog ponašanja.

Veliku pomoć tokom dizajniranja postera pružilo je "Oslobođenje". Kroz dosadašnje aktivnosti "Pozitivne Igre" djeci je podijeljeno već preko 5.000 postera. Posteri će i dalje biti besplatno dijeljeni djeci tokom budućih aktivnosti naše organizacije.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.