sport
0

Bh. košarkaši se okupljaju 26. jula

Klix.ba
Svi igrači potvrdili dolazak na pripreme
Svi igrači potvrdili dolazak na pripreme
Svih 17 košarkaša sa spiska selektora Draška Prodanovića potvrdno je odgovorilo na poziv.
  1. jula, do početka priprema u Sarajevu, stručnom štabu bi se trebalo odazvati 16 igrača, dok će prema ranije dogovoru Haris Mujezinović doputovati 6. avgusta, izvještava Dnevni avaz.

"Drago nam je što su svi igrači potvrdno odgovorili. Na nama je da im omogućimo optimalne uslove za pripreme i vjerujem da ćemo u tome uspjeti." - kaže za Avaz generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Husein Đelilović.

Prema njegovim riječima, KSBiH je dobio inicijalna sredstva od federalnih institucija i Vijeća ministara BiH, što bi uz ono što vlastitim aktivnostima obezbijedi Savez, trebalo biti dovoljno da se pokriju troškovi priprema i učešća na Evropskom prvenstvu u Švedskoj (5-14. septembar).

"Žao nam je što malo naših kompanija pokazuje interes za marketinšku saradnju sa Savezom, no mi smo ubijeđeni da će igrači imati sve uslove da dostojno reprezentuju BiH u Švedskoj." - kaže Đelilović.

On se dotakao i Nedžada Sinanovića, prvog bh. košarkaša koji je ikada izabran na NBA draftu.

"Mi smo obavili kontakte sa njegovim roditeljima i menadžerom i smatramo da je Sinanović perspektiva naše košarke koja će, uz pravilan razvoj, dostići reprezentativni nivo. Koliko mi znamo, njegovo je opredjeljenje da igra za BiH." - rekao je Đelilović.