Organizovan kamp
175

Bh. klizačica Zara Husedžinović ide na pripreme u Sloveniju, u BiH nema uslova

Klix.ba
Zara Husedžinović (Foto: FENA)
Zara Husedžinović (Foto: FENA)
Juniorska reprezentativka Bosne i Hercegovine u umjetnickom klizanju, Zara Husedžinović, zbog nedostatka uslova za treniranje u BiH uz pomoć Saveza klizačkih sportova BiH, putuje u nedelju 23. jula na pripreme u Celje (Slovenija), gdje će u kampu koji organizuje Klizački savez Slovenije uz pomoć Međunarodne klizačke unije (ISU), trenirati sa najboljim svjetskim trenerima.

Odmah nakon završetka kampa za umjetničko klizanje, nastavljaju se pripreme najboljih regionalnih brzoklizača također u Celju. Savez klizačkih sportova BiH podržao je i naše najbolje brzoklizače i za učešće u ovom kampu prijavio je takmičare Bašić Nihadu, Selimbegović Samru, Zajimović Muhameda i Sumejju, Garić Jelenu i Mašu, Raščić Ermina i Berinu, Krstić Maka i Ilana te Pierea Bennetta.

Boravak i trenizi sa najboljim svjetskim trenerima iz umjetničkog i brzog klizanja za naše reprezentativce je veoma bitan, jer ih u nastavku klizačke sezone očekuje niz značajnih međunarodnih takmičenja koje se nalaze u kalendaru Medunarodne klizačke unije (ISU).