Umjetničko klizanje
0

Bh. klizačica Arijana Tirak deseta u Austriji

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Mlada bosanskohercegovačka reprezentativka u umjetničkom klizanju Arijana Tirak osvojila je 10. mjesto na međunarodnom takmičenju u Austriji.

Prvakinja BiH i članica Klizačkog kluba Bosna nastupala je u kategoriji "Debs" u konkurenciji 200 takmičara iz 20 zemalja.

Ovo takmičenje je jedno od jačih ove vrste u Evropi, na kojem prvih 50 učesnika osvajaju dodatne bodove za rang listu najboljih klizača i klubova u Evropi.

Arijana Tirak već duži period, sa manjim prekidima, se nalazi na pripremama u italijanskom gradu Val di Fassa pod rukovodstvom Valerija Babickog, jednog od najboljih trenera u Evropi. U isto vrijeme, u ovom renomiranom kampu, prije odlaska na Evropski šampionat u umjetničkom klizanju, pripremala se i Karolina Kostner, prvakinja Evrope koja u Tallinu odbranila titulu i potvrdila svoj primat.

U narednom periodu Arijanu Tirak očekuje niz jakih međunarodnih takmičenja (Češka, Mađarska, Italija itd.), kao i nastup na Otvorenom prvenstvu BiH, koje će se održati krajem februara ove godine.