Uzor i ponos
85

Bh. karatistkinja Ilda Muzurović je primjer mlađim generacijama

Klix.ba
Bh. karatistkinja Ilda Muzurović nastavila je sjajne rezultate na državnom prvenstvu BiH, a ona je i petu uzastopnu godinu pronašla mjesto na državnom postolju.

Ilda je 2013. godine ponijela titulu prvakinje države, a nakon toga je svake godine uspjela zadržati mjesto na postolju. Tako je, od 2013. godine, u narednih pet godina tri puta bila viceprvakinja države i dva puta je bila bronzana, kao što je to bio slučaj i na ovogodišnjem prvenstvu u Banjoj Luci.

"Ilda je u klub došla kao petogodišnjakinja i od prvog trenutka se ludo zaljubila u karate, isključivo kate. Nisu je zanimale puno igrice i poligoni kao njene vršnjake, već samo kate. Od prvog dana do danas je veoma posvećena, disciplinovana i odgovorna i s dubokim poštovanjem prema svojim trenerima i klubu. Ona je ujedno i učenica Prve gimnazije u Sarajevu gdje postiže odlične rezultate. Sve su to osobine koje se razvijaju i njeguju kroz treninge karatea, odnos trenera i roditelja prema djeci i svemu ostalom", kažu za Ildu oni koji s njom svakodnevno treniraju i vježbaju.

Ilda je također jedna od prvih takmičarki koja je donijela balkansku medalju u katama iz Herceg Novog 2015. godine, a pored toga učestvovala je i pobjeđivala na mnogim drugim stranim i domaćim takmičenjima.

Ova mlada bh. karatistkinja nositeljica je majstorskog zvanja crni pojas u karateu i asistentica je u svom matičnom klubu Okinawa gdje svoje znanje već sada prenosi na mlađe generacije.