sport
0

Bh. bokser sparing partner ruskom gorostasu

Sarajevo-x.com
Najbolji bh. bokser Adnan Buharalija je 2. maja otputovao u Berlin u trening kamp čuvenog ruskog boksera Nikolaja Valujevog. Buharalija će u trening kampu svjetskog bokserskog prvaka ostati pune tri sedmice gdje će se pripremati za svoj naredni meč u Gallneukirchenu 16. maja protiv Rusa Nikolaja Peretitkaja, a ujedno će pomoći u što boljim pripremama svjetskom šampionu WBA verziji Nikolaju Valujevom koji će 30. maja u Helsinkiju braniti titulu protiv Ruslana Čagajeva.

Već nakon nekoliko treninga treneri ruskog gorostasa su izrazili zadovoljstvo angažiranjem bh. boksera.

"Sparingovati sa svjetskim bokserskim prvakom Valujevim mi je velika čast i izazov“, kaže Buharalija te dodaje: "Valujev je veliki profesionalac u ringu i van njega tako da mi nije teško trenirati sa čovjekom koji je od mene viši punih 30 centimetara. Na treninzima ne štedim Valujevog, kao ni on mene, i moram priznati da ne udara jače od mene!“

Osim ove ponude na adresu bosanskohercegovačkog profesionalnog bokserskog prvaka došle je nekoliko interesantnih ponuda za mečeve koje će razmotriti poslije okršaja protiv Nikolaja Peretitkaja, saopštio nam je menadžer Mustafa Zorlak.