sport
88

Bh. biatlonac Mladen Plakalović pobjednik trke "Sokolov put" u Srbiji

FENA
Mladen Plakalović
Mladen Plakalović
Najbolji bh. biatlonac Mladen Plakalović, član Jahorina Ultra Trail Teama, pobjednik je trke ''Sokolov put'', koja je održana u subotu, 15. oktobra, na Suvoj planini kod Niša u organizaciji Skyrunning asocijacije Srbije.

Izuzetno tešku stazu dugu 22 km s 2.200 metara kumulativnog uspona savladalo je 211 takmičara, a Plakalović je od starta u Niškoj Banji do ciljne kapije na vrhu Trem stigao za dva sata i 37 minuta ostvarivši prednost u odnosu na drugoplasiranog Nenada Živkovića od nepunih jedanaest minuta, saopćeno je.

"Jako sam zadovoljan svojim nastupom na 'Sokolovom putu' i rezultatom koji me samo dva minuta dijelio od rekorda staze. Moram reći da je dobrom rezultatu značajno doprinijela i konkurencija s kojom sam od starta krenuo jako. Sve su to sjajni trkači s mnogo više iskustva na ovakvim takmičenjima od mene tako da mi je bilo veliko zadovoljstvo biti na ovoj trci i završiti kao prvoplasirani", izjavio je Plakalović po završetku trke.

Osim Plakalovića, Jahorina Ultra Trail Team je na Sokolovom putu predstavljala i Sanja Kavaz, koja je u ženskoj konkurenciji zauzela deveto mjesto.