{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bh. atletičari osvajaju Baku: Odlični rezultati Tuke, Alića, Mešića...

22.6.2015. u 18:14
1.868
31
Bh. atletičari osvajaju Baku: Odlični rezultati Tuke, Alića, Mešića...
1.868
Bh. atletičari osvajaju Baku: Odlični rezultati Tuke, Alića, Mešića...
Bosanskohercegovački atletičari jučer i danas ostvarili su odlične rezultate na Evropskim igrama u Bakuu. Jučer je prvo mjesto u bacanju kugle osvojio bh. atletičar Hamza Alić koji je ostvario dužinu od 20.26 metara, a rekord Evropskih igara na 800 metara danas je oborio Amel Tuka.
Član Atletskog kluba Zenica, Amel Tuka, na Evropskim igrama u Bakuu danas je 800 metara istrčao sa vremenom od 1.50.16 te time popravio plasman naše reprezentacije na ovom prestižnom takmičenju. Amel je tokom trke sigurno držao prvu poziciju, a na kraju trke svoj rezultat je proslavio spuštanjem lica na zemlju.

Kemal Mešić je u disciplini bacanja diska, koja nije njegova primarna, ostvario treću poziciju, a iste plasmane su ostvarili i atletičarka Gorana Cvijetić koja je stotinu metara sa preponama istrčala za 14.11 sekundi. Treće mjesto još je pripalo i Osmanu Junuzoviću koji je istrčao 3000 metara sa vremenom 8:54.55, a skakačica u vis Mladena Petrušić osvojila je četvrto mjesto sa visinom 1.78 metara.

Naša reprezentacija se nalazi na šestom mjestu od 14 reprezentacija sa 161 bodom, a u toku dana još će nastupiti i bacač koplja Dejan Mileusnić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: