Grad prvaka
81

Bešlić primio mostarske sportiste: Teže je odabrati najbolje u Mostaru nego u cijeloj državi

Piše: R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
(Foto: R. D./Klix.ba)
Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić primio je jutros mostarske sportiste i predstavnike klubova koji su ove godine ostvarili značajne rezultate. U Mostar je posljednjih mjeseci stigla šampionska titula u nogometu, košarci, futsalu...

Svojim uspjesima poziv su zaslužili nogometni prvaci BiH HŠK Zrinjski, zatim prvaci BiH u futsalu MNK Mostar SG Staklorad, košarkaški prvaci BiH HKK Zrinjski, osvajači Kupa BiH i viceprvaci BiH Stolnoteniski klub Mostar, osvajač zlatne medalje s Evropskog prvenstva u karateu Ivan Klepić (SKK Neretva), osvajačica bronze s Evropskog prvenstvu u karateu Ivona Ćavar (SKK Neretva) te svjetski prvak u boksu poluteška kategorija po WBF verziji Emil Markić.

Bešlić je u svom pozdravnom obraćanju kazao da je u ovakvim prilikama velika čast biti gradonačelnik Mostara.

"Rekao sam nedavno da je danas teže biti u žiriju za dodjelu titule najboljeg sportiste u Mostaru nego u cijeloj Bosni i Hercegovini. Vaši uspjesi su nam velika obaveza, posebno kada je riječ o popravljanju uslova vašeg rada. Gradska administracija radi na tome, iako nismo toliko bogat grad i država da preko noći možemo uraditi nešto", kazao je Ljubo Bešlić.

Gradonačelnik je kazao kako su mostarski sportisti opravdali povjerenje te da je sada red da druga strana uradi svoj dio posla.

"U narednom periodu ćemo se potruditi da intezivnije tražimo sredstva za sportsku dvoranu, za kvalitetnije opremanje stadiona, za poboljšanje uslova i na drugim objektima. Siguran sam da ćemo u rebalansu budžeta naći još više sredstava za razvoj sporta u našem gradu", obećao je Bešlić te prvacima još jednom čestitao u ime gradske administracije i svih građana Mostara.

Predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Hasan Šišić, jedan od domaćina današnjeg prijema, izjavio je kako mostarski sportisti uvijek potvrđuju da je Mostar jedan od "najsportskijih" gradova.

Sportisti i klubovi su od Bešlića dobili posebne plakete, a on od košarkaša Zrinjskog dres s potpisima svih igrača.