sport
49

Bellator 172: Veliki Fedor Emelianenko protiv Matta Mitrionea

Piše: E. B.
Emelianenko i Mitrione
Emelianenko i Mitrione
Veliki Fedor Emelianenko vraća se večeras u ring na tlu Sjedinjenih Američkih Država nakon 2011. godine u spektaklu Bellator 172 gdje će se od 3 sata po našem računanju vremena boriti protiv Matta Mitrionea.

Posljednji car i veteran UFC-a borit će se u SAP Centru u San Joseu u najboljem Bellatorovom događaju do sada.

Emelianenko (40) se oprostio 2012. godine, ali se vratio borbama posljednjeg dana 2015. godine u Rizinu proti Jaideepa, te je potom odradio i borbu EFN-a protiv Maldonada 17. juna prošle godine.

Obje borbe je dobio i sada je na skoru od 34 pobjede i 6 poraza u MMA iako mu je, složili su se svi, borba protiv Maldonada poklonjena s obzirom da Fedor nije ličio na sebe iz slavnih dana.

U svom prvom nastupu za Bellator Emelianenko će protiv sebe imati nekadašnjeg defanzivca iz američkog NFL-a Mitrionea (38) koji je čitavu karijeru od 2009. do 2016. proveo u UFC-u zabilježivši skor 9-5.

Nakon dva uzastopna poraza u UFC-u prešao je u rivalsku organizaciju Bellator gdje je zabilježio pobjede protiv Seumanutafe i Thompsona.

Uz glavnu borbu veliku pažnju će sigurno privući i borbe Josh Thomson - Patricky Freire, Josh Koscheck - Mauricio Alonso i Cheick Kongo - Oli Thompson. Prijenos Bellatora 172 počinje u 3 sata iza ponoći na Fight Channel PPV-u.