Nevjerovatna slučajnost
0

VIDEO / Bejzbolaš lopticom u publici pogodio vlastitu majku

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nevjerovatna scena dogodila se na bejzbol utakmici Minnesota Twinsa i New York Yankeesa odigranoj u srijedu. Riječ je o pripremnoj utakmici za nadolazeću sezonu.

Minnesotin igrač Denard Span tokom prvog perioda igre (inninga) palicom je krivo udario jednu lopticu i usmjerio je prema gledalištu. Suprotno gotovo svim zakonima vjerovatnosti, od 11.000 ljudi na stadionu ona je pogodila upravo njegovu majku kojoj su u pomoć odmah priskočili ljekari na stadionu.

Wanda Wilson nosila je dres svog sina kada ju je u rame pogodila loptica. Sjedila je okružena sa dvadesetak članova porodice i prijatelja.

Čim je shvatio koga je lopticom pogodio Span se sjurio u gledalište i ostao uz majku tokom jednominutnog tretmana ljekara. Utakmica je prekinuta na nekoliko minuta.

"Koja je vjerovatnost da se takvo što dogodi? Lično tome nikada prije nisam svjedočio, to je ludo. Čuo sam je kada je jauknula i vidio kada je pala. Nadao sam se samo da ju nije pogodio u glavu", izjavio je Rick Anderson, jedan od trenera ekipe.

"Majka je sada u redu", putem Twittera dodao je nesretni 26-godišnji sin.