Direktno u glavu
5

Bejzbol igrač završio u bolnici nakon što ga je pogodila loptica brzinom od 151 km/h

N. K.
Pillar je završio na zemlji (Foto: Screenshot)
Pillar je završio na zemlji (Foto: Screenshot)
Vanjski igrač New York Metsa Kevin Pillar napustio je sinoćnju utakmicu okrvavljen nakon što je dobio udarac lopticom u lice poslije bacanja Jacoba Webba iz Atlante Bravesa.

Metsov trener Luis Rojas rekao je nakon pobjede New Yorka (3:1) da je Pillar napustio stadion Truist Field u Atlanti da bi otišao u bolnicu i obavio CT skeniranje.

Rojas je rekao da će njegov tim danas saznati više o povredi Pillara. U međuvremenu, Pillar se oglasio na Twitteru da bi poručio kako je dobro.

"Stvarno je zastrašujuće. Sve se nekako zaustavi na sekundu. Naše misli i molitve su definitivno s njim", rekao je hvatač Metsa James McCann.

Tokom sedme izmjene, Webb je pogodio Pillara u nos lopticom koja je letjela brzinom od 151 kilometra na sat. Pillar je odmah pao, a krv mu je potekla iz nosa. Brzo su mu pomogli da ustane te su mu peškirima pokrivali lice dok su ga ispraćali s terena.

"Ovaj momak je ratnik. Pojavljuje se svaki dan da igra čvrsto, a vi ste ga vidjeli. Ustao je na noge i otišao,. Nema šanse da sam mislio da će to moći učiniti nakon što vidio gdje ga je lopta udarila u lice. Ustao je i otišao. To je barem jedna pozitivna stvar za vidjeti", rekao je Rojas.