Za prijateljske utakmice
43

Barbarez pozvao još dvojicu igrača, jedan od njih se prošle godine oprostio od Zmajeva

N. K.
Barbarez uskoro debituje na klupi Zmajeva (Foto: I. L./Klix.ba)
Barbarez uskoro debituje na klupi Zmajeva (Foto: I. L./Klix.ba)
Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez će u prijateljskim susretima s Engleskom i Italijom računati na još dva igrača.
Pozivi su upućeni defanzivcu Nihadu Mujakiću, koji nastupa za turski Ankaragucu, te veznjaku Stjepanu Lončaru, članu Ferencvarosa iz Mađarske.

Mujakić je do sada zabilježio dva nastupa za "A" tim, dok je Lončar za reprezentaciju odigrao 11 utakmica.

Zanimljivo da je Lončar krajem prošle godine govorio za hrvatske medije i tom prilikom otkrio da se oprostio od reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Na Lončara su ljubitelji nogometa u BiH vjerovatno i pomalo zaboravili pošto ga na spiskovima reprezentacije nije bilo od septembra 2021. godine, a tada je otkrio da je čelnicima Nogometnog saveza BiH saopćio svoju odluku.

"Nisam to ranije govorio u medijima, ali završio sam reprezentativnu karijeru, to sam korektno rekao i ljudima u Savezu. Rezultati u kvalifikacijama posljedica su svih odnosa u NS BiH, za koje znamo kakvi su. Momcima koji igraju nije lako, ima tu puno nenogometnih problema. Svim srcem želim da BiH prođe dodatne kvalifikacije i plasira se na Euro, ali da bi došao rezultat, prvo se moraju posložiti stvari u Savezu", rekao je Lončar tada u izjavi za Sportske novosti.

Podsjetimo, "A" reprezentacija će se okupiti 29. maja na Ilidži.