sport
0

Barack Obama ipak dolazi Kopenhagen?

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Barack Obama ipak bi se mogao pojaviti sljedeći mjesec u Kopenhagenu gdje će se odlučivati o domaćinu Olimpijskih igara 2016. godine.

Prema pisanju Los Angeles Timesa, Obama šalje u glavni danski grad prethodnicu, što bi mogao biti znak da se predomislio i da će putovati u Kopenhagen kako bi podržao svoj Chicago u nastojanju da mu Međunarodni olimpijski odbor 2. listopada da prednost u odnosu na ostale kandidate, Rio de Janeiro, Tokio i Madrid.

Odluka o slanju prethodnice ipak ne znači i da će se Obama sigurno pojaviti u Danskoj. Naime, Bijela kuća redovito šalje svoje ljude da provjere sigurnosnu situaciju i smještaj, čak i na destinacije na koje predsjednik na kraju ipak ne otputuje.

  • Predsjednik želi sačuvati opciju odlaska - objasnio je LA Timesu izvor iz Bijele kuće razloge slanja prethodnice.

Prije desetak dana Obama je objavio kako neće putovati u Kopenhagen zbog rasprave o zdravstvenoj reformi, ali još uvijek postoji šansa da nakratko “pobjegne” u Europu. U svakom slučaju, ako se predsjednik i ne pojavi u danskoj prijestolnici, prva dama Michelle Obama sigurno hoće.