sport
60

Baleovi prijatelji: Najbolji na svijetu? On nije bio najbolji ni u školskom timu

Klix.ba
Gareth Bale
Gareth Bale
Gareth Bale nedavno je postao najbolje plaćeni nogometaš svijeta. Otkupna cijena koju je za njega Real Madrid platio Tottenhamu u vrijednosti od 100 miliona dolara, potaknula je bivše prijatelje i poznanike da kažu nešto o Velšaninu.

"Najbolji na svijetu? On nije bio najbolji ni u školskom timu", našalile su se bivše kolege iz školskog kluba komentirajući Baleov uspjeh.

U intervjuu za Wales on Sunday, Baleovi prijatelji su govorili o njegovom talentu i izuzetnoj osobini da uvijek priskoči u pomoć prijateljima. Liam Palmer se prisjeća da je Gareth imao najviše šansi da uspije, što je u konačnici i napravio.

"Uvijek su mi govorili da sam bolji od njega, ali mislim da danas ne bi tako pričali", rekao je Palmer koji danas igra poluprofesionalni nogomet. Joe Jones dodaje da je cifra za koju je Bale prodat "smiješna" jer postoje zemlje čiji godišnji budžet nije ni blizu toliki.

"Moja prva uspomena na Bazzu (nadimak iz djetinjstva op.a.) je trenutak kada je dao fantastičan go glavom u 10. godini. Kasnije smo bili znunjeni što je u Suothamptonu igrao na poziciji lijevog beka. Svi smo vjerovali da je rođeni napadač", kazao je Chris Bodi.

Svi se slažu da je Bale dobar prijatelj, timski igrač, predan onome što radi i veoma prizeman. Nisu, ističu, iznenađeni što je jedini iz školskog kluba Galactico ostvario planetarnu uspjeh u svijetu nogometa jer je imao sve predispozicije za to, piše španska Marca.