Čestitke na srebru
264

Bakir Izetbegović primio reprezentaciju BiH u sjedećoj odbojci

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio reprezentaciju BiH u sjedećoj odbojci nakon što je osvojila srebrenu medalju na Svjetskom prvenstvu u Holandiji.

Izetbegović je čestitao reprezentativcima BiH na osvojenoj srebrenoj medalji te je istakao da svaki njihov uspjeh izaziva posebne emocije kod svakog bh. patriote.

Poželio im je da na najbolji način nastave predstavljati BiH na budućim svjetskim i evropskim takmičenjima te naglasio da se unaprijed raduje njihovom nastupu na Paraolimpijskim igrama 2020. godine u Tokiju.

Selektor Mirza Hrustemović i kapiten Sabahudin Delalić u ime igrača i stručnog štaba, zahvalili su se Izetbegoviću za čestitke i riječi podrške.

U ugodnom i prijateljskom razgovoru reprezentativci BiH ispričali su Izetbegoviću neke detalje s posljednjeg takmičenja, posebno s utakmice protiv Rusije u četvrtfinalu, za koju su istakli da je za njih bila i fizički i mentalno najzahtjevnija.

Kako su naglasili, rezultat iz Holandije predstavlja kontinuitet sjajnih rezultata koje postižu te će biti podstrek i mlađim igračima da nastave s dobrim igrama i zapaženim uspjesima.

Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci najtrofejnija je reprezentacija BiH s 21 osvojenom medaljom na velikim takmičenjima.