Takmičenje u snookeru
255

Azur Ibrić pobjednik 3. kola Best of the Best lige u Tuzli

Klix.ba
Tuzla je prethodnog vikenda bila u znaku snookera. U klubovima Click i Billy Blues odigrano je treće kolo Carlsberg Snooker lige BiH Best of the Best.

Najviše uspjeha imao je Azur Ibrić koji je pokazao izuzetnu igru te je u finalnom meču savladao ništa manje izuzetnog Edina Kovačevića rezultatom 3:2. Kovačević se u finale plasirao savladavši mladog Benjamina Jukana sa osvojena sva tri frejma, dok je Ibrić u napetom polufinalnom meču savladao Edina Omerovića rezultatom 3:2. Trenutna prva pozicija na tabeli, nakon odigrana tri kola, pripada Edinu Kovačeviću sa ukupnih 1.100 bodova.

Bosanskohercegovački igrači snookera ovog vikenda predstavljaju našu zemlju nasnooker turniru Mister S OPEN 2019 u Beogradu. Turnir u organizaciji snooker kluba Mister S okupio je 32 najboljasnooker igrača iz šest država, koji se takmiče za prestižnu titulu i vrijedne nagrade.U toku je grupna faza takmičenja, a mečevi se mogu pratiti uživo putem linka https://snookeron.com.

Za više informacija o takmičenjima posjetite oficijelnu web stranicu Snooker Organizacije BiH http://www.snooker.org.ba/, kao i FB stranicu Snooker Organizacija BiH i FB stranice klubova.