sport
0

Australci kaznili plivače koji su pozirali s oružjem

Totalsport
Australski olimpijski odbor kaznio je plivače Nicka D'Arcyja i Kenricka Monka zbog objavljivanja fotografija na kojima poziraju s vatrenim oružjem...

Incidentni dvojac će moći nastupiti na Olimpijskim igrama u Londonu, ali će, za razliku od ostalih sportista, morati napustiti Olimpijsko selo istog trenutka nakon što okončaju svoje nastupe. Osim toga, od 16. jula do 15. augusta imaju zabranu korištenja društvenih mreža, što je posljedica objavljivanja spornih fotografija na Facebooku, odnosno Twitteru.

D'Arcy i Monk su tokom priprema u SAD-u ušli u jedan dućan s oružjem i fotografirali se s puškama i pištoljima. Australski plivački savez im je ekspresno naredio da maknu fotografije s društvenih mreža, a postoji mogućnost i da će im odrediti dodatnu kaznu.

Obojica plivača su, inače, i ranije bila uključena u incidente. D'Arcy je isključen iz australske reprezentacije za Olimpijske igre u Pekingu nakon što je pretukao još jednog plivača Simona Cowleyja, nanijevši mu teške povrede lica.

Monk je, pak, u oktobru prošle godine zadobio dvostruki prijelom lakta nakon pada sa skateboarda. Izmislio je, međutim, da ga je oborio automobil i da je vozač pobjegao s mjesta nesreće. Uzbunio je policiju, a onda nekoliko dana kasnije u suzama priznao da je sve izmislio.