Bentbaša Cliff Diving
45

Atraktivni skokovi i najuspješniji skakači i ove godine na Bentbaši

A. P.
U organizaciji "SporTur" iz Sarajeva, peti put će biti održano takmičenje u skokovima u vodu na poznatoj sarajevskoj Bentbaši. Ova sportsko-turistička manifestacija održat će se u subotu, 3. augusta s početkom u 14 sati.

Svoje učešće najavili su najuspješniji skakači. Na ovaj način oni će turneji skokova u regionu i ove godine pridružiti skakaonicu u Sarajevu, te će tako ljubitelji ovog ekstremnog sporta u BiH dobiti priliku da ponovo gledaju atraktivne skokove na Bentbaši.

U odnosu na prethodne manifestacije, ove godine vas očekuju neke novine, koje će doprinijeti da ovogodišnja manifestacija bude još atraktivnija za posjetioce, poručuju organizatori.

"Sam naziv Međunarodni skokovi u vodu Sarajevo Bentbaša, pod kojim su se realizovale prethodne četiri manifestacije, zamijenjen je sa nazivom Bentbaša Cliff Diving 2019 te podrazumijeva održavanje visinskih-figurativnih skokova u vodu po pravilima WHDF (World High Diving Federacion) visinskim skokovima u vodu, kao i po pravilima takmičenja u tradicionalnim skokovima u vodu. Skokove ćemo gledati u dvije kategorije. Pripremamo iznenađenje, koje ćemo naknadno objaviti i koje će sigurno privući još veću pažnju medija, građana Sarajeva, BiH i gostiju koji borave u glavnom gradu", izjavio je organizator Dino Bajrić.

U sklopu manifestacije nakon takmičenja od 17 do 23 sata na kultnoj lokaciji pod vedrim nebom publiku će rasplesati bh. i najpopularniji regionalni DJ dvojac After Affair, koji će na taj način zatvoriti ovogodišnju manifestaciju. Ulaz na "closing event" bit će moguć samo uz pozivnice, koje su dostupne putem Facebook stranice Bentbaša Cliff Diving 2019.

Pokrovitelji manifestacije su Općina Stari Grad Sarajevo, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Grad Sarajevo, Visit Sarajevo, Novi Grad Sarajevo, Federalna uprava civilne zaštite, BH Telecom, Staropramen, Olimpija, Sensation, GioGio Gelato, Oxygen doo i Mondoco travel.