sport
0

Atletsko SP: Gay porazio Powella

FENA
Prvi veliki okršaj na Svjetskom atletskom prvenstvu dogodio se u utrci na 100 metara, a dvoboj između Amerikanca Tysona Gaya i svjetskog rekordera Jamajčanina Asafe Powella pripao je Gayu.

Amerikanac je osvojio zlato s vremenom 9.85, dok je Powell u posljednjim metrima ostao i bez srebra. Derrick Atkins s Bahama s 9.91 došao je do drugog mjesta, dok je svjetski rekorder trčao 9.96, što mu je bilo dovojno tek za broncu.

Drugoga dana SP-a podijeljene su još medalje bacačicama kugle i sedmobojkama.

U sedmoboju treći put zaredom svjetsko zlato osvojila je Šveđanka Carolina Kluft. Kluft je nakon sedam disciplina prikupila 7032 bodova, što je njezin najbolji rezultat i europski rekord.

Ukrajinka Ljudmila Blonska sa 6832 bodova došla je do srebra, a Britanka Kelly Sotherton sa 6510 bodova osvojila je broncu.

U bacanju kugle za atletičarke Novozelanđanka Valerie Vili u svom je posljednjem pokušaju bacila 20.54 metara, što joj je donijelo zlatnu medalju. Druga je bila svjetska prvakinja iz Helsinkija 2005. godine Nadzeya Ostapčuk iz Bjelorusije (20.48 m), a treća Njemica Nadine Kleinert (19.77 m).