Zbog straha od širenja koronavirusa odgođeno Svjetsko dvoransko prvenstvo u atletici

Zbog straha od širenja koronavirusa odgođeno Svjetsko dvoransko prvenstvo u atletici
5
F. Z.
29.1.2020. u 20:41
5
komentara
5

dijeljenja
Zbog straha od širenja koronavirusa odgođeno Svjetsko dvoransko prvenstvo u atletici Na željezničkoj stanici u Nanjingu (Foto: EPA-EFE)
Svjetsko dvoransko prvenstvo u atletici koje se trebalo održati od 13. do 15. marta u kineskom Nanjingu odgođeno je zbog straha od širenja koronavirusa, javio je BBC.
Krovna kuća svjetske atletike prihvatila je savjet Svjetske zdravstvene organizacije i odgodila je takmičenje za sljedeću godinu. Odbijene su sve ponude drugih gradova i takmičenje bi se trebalo održati u Nanjingu naredne godine.

Koronavirus već je odnio 130 života u Kini, a potvrđeni su slučajevi zaraze u 16 država širom svijeta, piše BBC. Prema informacijama koje je objavio Guardian zaraženo je oko 6.000 ljudi širom svijeta.

"Razmislili smo o mogućnosti da prebacimo takmičenje u neku drugu državu i želimo se zahvaliti svima koji su ponudili da organizuju takmičenje. Ipak, budući da još uvijek postoji strah od širenja virusa izvan Kine, odlučili smo da odbijemo sve ponude, jer je moguće da opet dođe do odgađanja takmičenja", rekli su iz krovne kuće svjetske atletike.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...