400 trkača
9

Vujić i Kimani pobjednici prvog noćnog polumaratona u Banjoj Luci  

FENA
Božidar Vujić i Lucia Kimani pobjednici su prvog "Dukat Fit Banja Luka noćnog polumaratona" koji se u subotu navečer održao u gradu na Vrbasu.

Drugo mjesto u muškoj konkurenciji pripalo je Slaviši Buniću, a u ženskoj Jeleni Kostić. Trećeplasirani su bili Davor Vidović i Tijana Gligić Kosić.

"Jako sam zadovoljan s obzirom da se uglavnom takmičim na pet ili deset kilometara. Ovo je moj tek drugi polumaraton tako da sam presretan, jer mi je ovo najbolje vrijeme. Inače nastupam na trkama na pet i deset kilometara za Atletski klub Istočno Sarajevo, iako sam iz Prijedora", rekao je Vujić.

Kimani je također zadovoljna pobjedom i vremenom, s obzirom da je iduće subote očekuje trka na Zagrebačkom polumaratonu.

"Bila je ovo odlična provjera za mene i nešto novo za većinu takmičara. Trčanje po noći je lijepo, staza je bila interesantna sa mnogo krivina, ali smo se snašli. Sve u svemu, utisci za prvi put su više nego dobri", rekla je Kimani.

U noćnom polumratonu sudjelovalo je oko 400 trkača iz BiH, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore..., a bilo je trkača i iz Čilea, Bolivije te Kolumbije.

Prije glavne utrke održane su utrke učenika od 6 do 15 godina (Junior Run), Free Run utrka na pet kilometara, te štafetna utrka. Na svim utrkama ukupno je učestvovalo više od hiljadu trkača.