Jubilarna utrka
21

Vivicitta 2019. zakazana za 31. mart, najboljim slijede novčane nagrade

Klix.ba
Detalj s prošlogodišnje utrke (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Detalj s prošlogodišnje utrke (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sportski savez Kantona Sarajevo će 25. put pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta KS organizovati međunarodnu atletsku gradsku trku Vivicitta 2019.

Trka će se održati 31. marta s početkom u 10:30 sati.

Odvijat će se po ruti: Start - Veliki park (preko puta BBI Centra) - skreće se kod Addiko banke i nastavlja se ulicom Branislava Durdeva - trka se nastavlja ulicom Musala - Obala Kulina bana - do Vijećnice (okretište kroz ulicu Brodac, ulica prije Vijećnice - vraća se ulicama Mula Mustafe Bašeskije - Maršala Tita do Velikog parka.

Oficijelna trka se trči tri kruga po pomenutoj trasi i ona iznosi 10 kilometara, dok će se u rekreativnoj trci trčati jedna krug, odnosno 3,33 kilometra.

"Pozivamo građane Sarajeva da svojim učešćem daju doprinos ovoj značajnoj sportskoj manifestaciji, kao učesnik ili gledatelj te tako doprinesu i njenoj masovnosti. Generalni organizator UISP Sport per tutti iz Italije je i ove godine osigurao atletske majice i startne brojeve za učesnike trke. Podjela majica obavit će se u prostorijama Sportskog saveza KS, Obala Kulina bana, zgrada Doma sindikata 4. sprat i na dan trke, ispred BBI Centra od 9:00 sati. Za ovogodišnju trku predviđene su novčane nagrade za prva tri mjesta u muškoj i ženskoj konkurenciji. Organizator je za trku osigurao vodu i osvježavajuće napitke", poručili su iz sportskog saveza Kantona Sarajevo.