|

Uskoro počinje besplatna škola atletike za osnovnoškolce u općini Centar

Uskoro počinje besplatna škola atletike za osnovnoškolce u općini Centar
25
Klix.ba
6.3.2020. u 09:24
33
komentara
25

dijeljenja
Uskoro počinje besplatna škola atletike za osnovnoškolce u općini Centar
Jedan od prioriteta Općine Centar jeste ulaganje u sport. Mnogobrojni realizirani projekti u proteklom periodu su pokazali da centralna sarajevska Općina želi pomoći razvoj sporta i sportista, ne samo u Centru već i u cijeloj Bosni i Hercegovini.
U ovoj godini Općina Centar, u saradnji sa JU "Centar za sport i rekreaciju" čiji je osnivač, započinje sa realizacijom besplatne škole atletike za učenike osnovnih škola sa njenog područja.

Naime, atletika uz gimnastiku i plivanje predstavlja bazičnu sportsku aktivnost, a s ovim projektom se nastoji popularizirati atletika među osnovcima sa područja ove lokalne zajednice.

Planirano je da realizacija projekta počne u ponedjeljak, 16. marta 2020. godine. Projektom će biti obuhvaćena djeca od I do IX razreda osnovnih škola. Prema predviđenom programu i dinamici rada frekvencija vježbanja će biti četiri puta sedmično po 60 minuta na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" i to ponedjeljkom i četvrtkom u prijepodnevnim i poslijepodnevnim satima (9 i 15,30 sati).

Cilj škole atletike je da omogući obuku za oko 50 mališana iz osnovnih škola, te da se među osnovcima populariziraju atletske discipline a naročito trčanje i skokovi u dalj. Djeca će kroz period od 8 mjeseci usvojiti osnovne elemente atletike, ali i poboljšati bazičnu motoričku strukturu pokreta kao osnovu za nadogradnju elementarnih struktura kretanja što će im omogućiti postizanje boljih rezultata u sportu.

Trenažni proces će voditi bh. olimpijac Islam Đugum sa svojim timom, a kontakt telefon za dodatne informacije je 061/389-791.
Prijavi grešku


Komentari (33)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...