750 učesnika
0

Two Cities Marathon: Emir Hastor i Amela Trožić novi prvaci BiH u maratonu

K. H.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Manifestacija "Two Cities Marathon" okupila je 750 učesnika iz BiH i još 12 drugih država, a pobjedu su na kraju odnijeli Emir Hastor u muškoj i Katarina Pahlod u ženskoj konkurenciji.

Trkač iz Atletskog kluba Goražde Emir Hastor pobijedio je s vremenom 2.33,44, dok je drugoplasirani u muškoj konkurenciji bio Davor Vidović iz Banje Luke s vremenom 2.43,08.

U konkurenciji žena prvo mjesto osvojila je takmičarka iz Srbije Katarina Pahlod s vremenom 3.13.32, dok je drugoplasirana bila Amela Trožić koja trči za Atletski klub Sana i koja je u velikom dijelu maratona bila na prvom mjestu. Ipak, prednost je izgubila u posljednjih pet kilometara i kroz cilj je prošla s vremenom 3.14,12.

Kako je današnja utrka ujedno bila i prvenstvo BiH u Maratonu, Emir Hastor i Amela Trožić su na kraju proglašeni za nove prvake naše države.

Na današnjoj manifestaciji trčala se i Memorijalna utrka Osman Junuzović na 5.000 metara, a u čast prošlogodišnjem pobjedniku "Two Cities Marathon" koji je zimus preminuo. U muškoj kategoriji najbrži je bio Milan Mitrović iz Srbije s vremenom 15,05.