Tuka večeras trči za selekciju Evrope u duelu sa SAD-om

Tuka večeras trči za selekciju Evrope u duelu sa SAD-om
284
F
FENA
10.9.2019. u 12:21
10
komentara
284

dijeljenja
Tuka večeras trči za selekciju Evrope u duelu sa SAD-om Amel Tuka (Foto: EPA-EFE)
Amel Tuka trčat će večeras za selekciju Evrope u duelu sa Sjedinjenim Američkim Državama u bjeloruskom Minsku.
Pod nazivom "Najveće rivalstvo u historiji atletike", reprezentacije Amerike i Evrope odmjeravaju snage u svim atletskim disciplinama. U svakoj disciplini Amerika i Evropa će imati po četiri predstavnika.

Amel Tuka je evropska uzdanica u utrci za 800 metara.

"Što se tiče same trke u Minsku, očekujem jednu sporiju taktičku trku, jer svima nam je najbitniji plasman tu. Poslije brze trke u Cirihu i Zagrebu, dobro će doći jedna 'laganija' pred sami polazak u Dohu. Ovo će ujedno biti i moja posljednja utrka pred Svjetsko prvenstvo u Dohi", kaže Tuka, čija utrka je na rasporedu večeras u 19:28 sati.

Nakon Minska, dodao je, vraća se u Veronu gdje nastavlja s treninzima sa svojim trenerom.

"Cilj nam je da u Dohi budemo na 100 posto, a vjerujem da će tako i biti", naglasio je Tuka, koji je čestitao i kolegi Pezeru na pozivu u reprezentaciju Evrope, što je itekako velika stvar za bh. atletiku, ali i sport u BiH.

Pezer, koji nastupa u bacanju kugle, već je imao svoj nastup u ponedjeljak, a osvojio je četvrto mjesto sa rezultatom 20,99 metara.

"Velika čast i zadovoljstvo mi je što sam bio učesnik jednog ovakvog takmičenja, rezultat je mogao biti i bolji, ali tako je bilo, uz malo sportske sreće moglo je biti i puno bolje. Nastavljam dalje s intenzivnim treninzima jer uskoro me očekuje ono za šta se pripremam cijelu ovu godinu, a to je Svjetsko prvenstvo u Dohi", rekao je Pezer.
Prijavi grešku


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...