|

Tuka u pohodu na plasman u finale Evropskog prvenstva u dvorani

Tuka u pohodu na plasman u finale Evropskog prvenstva u dvorani
0
F
FENA
2.3.2017. u 22:35
3
komentara
0

dijeljenja
Tuka u pohodu na plasman u finale Evropskog prvenstva u dvorani Foto: Arhiv/Klix.ba
Evropsko prvenstvo u dvorani počinje sutra u Beogradu, uz učešće oko 1.100 najboljih atletičara iz 48 zemalja koji će se nadmetati u 26 atletskih disciplina u obje kategorije. Bosna i Hercegovina ima svoja tri predstavnika, Amela Tuku, Mesuda Pezera i Rusmira Malkočevića.
Tuka će sutra nastupiti u kvalifikacionoj trci na 800 metara, a iz Atletskog saveza BiH ističu da, gledajući trenutnu formu atletičara, osamstometraša u Evropi, plasman u finale za najboljeg bh. atletičara je realnost.

"U trkama na 800 metara ove sezone popravljao je rezultate. Prvo je nakon priprema u Portugalu trčao trku na 400 metara u italijanskoj Padovi gdje je postavio državni rekord. Nakon toga, nastupao je u trkama na 800 metara u Dusseldorfu i Birminghamu. Na oba takmičenja je popravljao dvoranski državni rekord. Njegov rezultat, 1:46,59, je u ovoj sezoni treći u Evropi. Ispred njega su Poljak Adam Kszczot i Španac Kevin Lopez. Upravo njih trojica bi se, uz Britanca Langofrda, trebali boriti za medalju u trci na 800 metara", navode iz AS BiH.

Kvalifikaciona trka je na rasporedu sutra u 11:35 sati. Amel Tuka nastupa u drugoj kvalifikacionoj grupi, a protivnici su mu Repcik (Slovačka), Borkowski (Poljska), Curran (Irska), Kubista (Češka) i Moya (Andora).
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...